Olen ihminen. Tässäkin asiassa.

 


Kaiken paskan keskellä on myös hyviä juttuja. Eikä tämä ole mikään suositus pyrkiä jatkuvaan kiitollisuuteen. Joskus on hyvä olla ihan kunnolla vihainen, katkera ja vittuuntunut! 


Vaikka olen alkanut vaalia raskauttani rakkaudella, ei raskaana oleminen ole ollut kokoajan ruusuista. Ajoittain se on ollut fyysisesti todella rankkaa ja siihen päälle haastavat ajatukset ja tunteet. Onneksi olen uskaltanut puhua ajatuksistani. Myös niistä kuormittavimmista, joista olen tuntenut syyllisyyttä. En ole osannut tuntea kiitollisuutta läpi raskauden. En ole jatkuvasti halunnut olla tässä elämäntilanteessa, jossa nyt olen. Olen pelännyt tulevaisuutta ja inhonnut tätä hetkeä. Onneksi avasin suuni. Sain kuulla muilta äideiltä kuinka he ovat käyneet samanlaisia ajatuksia raskauksissaan. On tärkeää tuoda esiin tunteiden ja ajatusten kokonaisuutta. Ei raskaana oleminen ole vain kiitollisuutta ja onnea. Tulevan äidin ajatukset ovat moninaisia ja niihin voi kuulua myös hetket, joissa toivoo, ettei koko raskautta olisi. Milloin kyse on niin kokonaisvaltaisesta raskauspahoinvoinnista, että mikä tahansa helpotus, jopa keskenmeno, olisi tervetullut. Milloin kyseessä on pelko omista kyvyistä äitiyteen, milloin yksinhuoltajan kuormasta ja milloin epävarmuudesta omaa kumppania kohtaan. Kertoessani omista kokemuksistani, sain kuulla muiden kokemuksia. En ollut yksin, en ollut huono äiti, enkä paha ihminen. 

Olen ihminen. Tässäkin asiassa. 

Kaiken keskellä olen saanut nähdä kuinka tukiverkostoni toimii. Onneksi nykyään saan pääosin elää maailmassa, jossa avun tarjoamisessa ei ole hintalappua. Se on aitoa välittämistä, aitoa halua auttaa. 

Olen saanut opetella olemaan tarvitseva. Olen jopa osannut olla sitä ilman syyllisyyttä. Olen saanut valtavan määrän vauvan vaatteita ja tarvikkeita lahjoituksina ja lahjoina. Minua on kuunneltu ja minua varten on oltu läsnä. Olen saanut puhua toistuvasti samoista asioista. Minua on "ulkoilutettu" ja olen saanut olla väsynyt lenkkikaveri. Ympärilläni on ystäviä ja perhettä, joihin voin luottaa. Tiedän heidän olevan siinä. Olen saanut kokea sen. Minuun uskotaan ja tarvittaessa, jos en jaksa, tiedän saavani apua. 

Mihin ihaniin juttuihin olen saanut pysähtyä arjessani:

Tein jokin aika sitten ensimmäisen ruokakauppatilaukseni. Olen ollut todella liekeissä tästä ja toimituspäivä on ihan paras päivä! 

Olen saanut lahjaksi sauvasekoittimen. Olen tehnyt sillä smoothieita, joissa on toiselta siskolta saamiani mustikoita ja toiselta siskolta saamiani omenoita. Maistuu ihan parhaalta koska ainekset on rakkautta!Olen onnekas monessakin asiassa. Silloinkin, kun päiviini kuuluu kiroilua ja katkeruutta. Nämä eivät kumoa toisiaan eikä jälkimmäisiä tarvitse tukahduttaa "positive vibes only" myrkyllä. "All vibes included" kulkee paremmin kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

xoxo
Helena 


Kommentit

  1. Niin totta tuo tunneskaala ja fiilikset💞

    VastaaPoista

Lähetä kommentti